Кариери

УНИКА като работодател

Нашите инициативи и активности

Назад

26 юни 2019

Служители на УНИКА избраха компанията да подкрепи ДГ "Теменуга"

dg_temenuga_02__335x223_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg
„Да подкрепим ДГ “Теменуга“, село Равнец“ е една от социалните инициативи на УНИКА България за 2019 година, предложена и реализирана от служителите й с подкрепата на компанията. В УНИКА вярваме, че всеки от нас е двигател и вдъхновител на добрата промяна, че добрите примери трябва да бъдат споделяни, а добрите дела поощрявани и мотивирани.

Данни, публикувани в медиите, сочат, че над 570 български села са без население или с по-малко от 10 жители. Според справка в Националния регистър на населението, броят на обезлюдените села се е увеличил през последните години пет пъти.

В същия този регистър може да проверите едно село – Равнец. Това е и едно от селата, които пострадаха по време на наводненията в Бургаска област през есента на 2017 г. Но това е и едно от селата, които за периода от 2011 година до 2018 година отбелязва тенденция за увеличение на населението. Къде се крие тайната му? Вероятно в хора като директора на ДГ „Теменуга“, Андония Воденичарова, която прави всичко възможно да осигури добри условия на своите малки възпитаници и да подкрепи младите семейства, избрали да продължат живота си в село Равнец.

„Директорът на детска градина „Теменуга“ се свърза с УНИКА, за да направим оглед на сградата с цел сключване на имуществена застраховка. По време на разговора, ни разказа за желанието си да облагороди материалната база и за постигнатото от тях до момента - подновено е част от обзавеждането на градината (като нови легла, чаршафи, гардероби и т.н.). Запознахме се с една изключително заредена с енергия жена, която иска да направи децата щастливи, но средствата, с които разполагаха не стигат за всичко. Така се роди нашата идея за помощ“, споделя Катя Стоянова, управител на офис УНИКА, град Бургас.

В първия етап от инициативата „Да подкрепим ДГ “Теменуга“, село Равнец“, компанията отдели бюджет, който да дари и организира благотворителен базар за своите служители. С част от събраните пари се заплати ушиването на костюми за спортния празник на децата от градината.

Останалата част от средства бяха използвани за обновяване на част от двора. Благодарение на тях и положения от служители на УНИКА доброволчески труд беше боядисана оградата, изграден кът с пейки за тихи игри и работна дъска, закупен пясък за пясъчниците, засадени цветя и дървета.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
 • success-lg

  Разберeш нашите планове и предимства

 • success-lg

  Получиш индивидуално предложение

 • success-lg

  Насрочиш лична среща

 • success-lg

  Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България